Za javno RTV

Zagotovimo si javno radiotelevizijo, ki ima vsebine za vse. Ne sledi  tržni logiki in pritiskom in usmeritvam aktualne politike. Ampak zagotavlja dostopnost in skrbi za tiste v družbi na katere pogosto pozabimo: marginalizirane skupine, manjšine, otroke in starejše.

Zagotovimo si javno televizijo, ki ima politično neodvisne in izkušene urednike in novinarje, ki profesionalno odločajo in poročajo o vsebinah na podlagi preverjenih dejstev.

Glas za javno RTV je glas za Živ-žav, Studio City, Globus, Tednik, Maria, Zvezdano in Backa Jona.

 

Za delavce in delavke 

Delavci in delavke zadnje leto in pol na RTV doživljajo teror in ustrahovanje. Posledično so se vrstile številne odpovedi, kot posledice pritiskov pa so se med zaposlenimi pojavile številne bolniške odsotnosti. Kvaliteta programa pada. Teme so politično izbrane, prisotna je cenzura. Kršena je svoboda govora. 38 delavcev in delavk je dobili opozorilo pred odpovedjo delavnega razmerja, ker so izrazili solidarnost s šikaniranimi sodelavkami.

Glas ZA na referendumu predstavlja glas za zaščitno delavskih pravic, za okolja brez kapricioznih šefov.

 

Za povezano skupnost

Javni RTV pripada vsem zato ga ne smemo podrejati političnim agendam in posameznim interesom. Prevzem, ki ga spremljamo zadnje leto, je eden izmed prvih korakov vzpostavljanja avtoritarne družbe. V Rusiji je politika najprej prevzela tiskovno agencijo, kasneje državno televizijo. Podobne vzporce spremljamo na Madžarskem, Srbiji in Belorusiji. Enoumje hromi razvoj družbe in omogoča kršenje človekovih pravic in svoboščin.

Glas Za je glas za demokracijo, za družbo brez nasilja, za povezano skupnost.

 

27. NOVEMBRA BO USODA JAVNE RTV V NAŠIH ROKAH.
NE POZABI: GLASUJEŠ LAHKO TUDI PREDČASNO 22., 23. in 24. NOVEMBRA!

Naj ne zmanjka ravno tvoj glas!

Referendumska kampanja Zaščitimo drug drugega bo financirana izključno z donacijami.
Pomagaj nam razširiti glas. Veseli bomo vsakega prispevka.