Spraševali ste nas, kako se nam lahko priključite. Ste z nami redno na vezi. Skupaj z nami oblikujete kampanje, snujete projekte in spreminjate zakone. Fajtate ta fajt. In se imate fino. Veliko nas je, ki si želimo sprememb. Dolgo smo razmišljali, kako razširiti našo ekipo. Nas povezati. Vzpostaviti širšo skupnost. In smo našli način. Pridruži se našim kampanjam, bodite na tekočem o našem delu in prispevajte. Družbene spremembe lahko dosežemo samo skupaj.

Na naši spletni strani lahko pristopite k različnim kampanjam Inštituta 8. marec, na področjih enakosti spolov, demokracije, človekovih pravic, politične participacije, reproduktivnih pravic, družbenih neenakostih in podobnih družbenih tem ter pristopite k prejemanju obvestil o našem delu. Pravno podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov nam daje privolitev posameznika po določbi točke (a) člena 6 (1) Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov

UPRAVLJALEC IN KONTAKT

Upravljavec zbirke osebnih podatkov:
Zavod Raziskovalni inštitut 8. marec,
Tacenska cesta
125E, Ljubljana,
e-naslov: institut8.marec@gmail.com.

V zvezi z vašimi pravicami ali vprašanji glede osebnih podatkov se lahko obrnete na institut8.marec@gmail.com.

UPORABNIKI OSEBNIH PODATKOV

Obdelovalci osebnih podatkov so lahko osebe, ki organizaciji nudijo običajne internetne, in komunikacijske in podatkovne storitve, kot so ponudnik spletne domene, ponudniki elektronske pošte ali ponudniki telekomunikacijskih storitev in druge osebe, ki organizacijam nudijo podporne storitve (npr. pravna služba) in pri izvajanju svoje funkcije s temi podatki nujno razpolagajo. Vaših osebnih podatkov sicer ne bomo posredovali v uporabo tretjim osebam, razen če bi od nas to zahteval zakon (kot npr. da v inšpekcijskem postopku nadzoru razkrijemo, komu je bilo poslano kakšno elektronsko sporočilo).

OBDOBJE HRAMBE PODATKOV

Vaše osebne podatke ime, priimek, elektronski naslov, telefonsko številko, Facebook ID, poštno številko za potrebe obveščanja o kampanjah Inštituta 8. marec in usmerjeno spletno, oglaševanje o kampanjah, za katere ste dali svoje soglasje, hranimo vse dokler se od tega, obveščanja ne odjavite ali nam sporočite, da tovrstnih obvestil ne želite več prejemati.

VAŠE PRAVICE

Če ne želite, da vas vodimo kot podpornika kampanj Inštituta 8. marec, nam lahko to kadarkoli sporočite na e-mail institut8.marec@gmail.com in bomo vaše podatke
izbrisali iz seznama podpornikov. V primeru vašega zahtevka po izbrisu iz seznama
podpornikov kampanj bomo kopijo vašega pristopa hranili še pet let, nato pa jo v roku enega
leta izbrisali. Hrambo kopije vašega pristopa h kampanjam utemeljujemo z »zakonitim
interesom«, saj so v tem obdobju možni različni zahtevki s strani podpornikov o tem ali so bili
zares podporniki ali ne in je kopija takšnega pristopa edini dokaz, da je oseba pristopila.

Privolitev lahko kadar koli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Za informacije o načinu varovanja osebnih podatkov se lahko obrnete na: Informacijski pooblaščenec (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si telefon: 012309730, spletna stran: www.ip-rs.si).