Spraševali ste nas, kako se nam lahko priključite. Ste z nami redno na vezi. Skupaj z nami oblikujete kampanje, snujete projekte in spreminjate zakone. Fajtate ta fajt. In se imate fino. Veliko nas je, ki si želimo sprememb. Dolgo smo razmišljali, kako razširiti našo ekipo. Nas povezati. Vzpostaviti širšo skupnost. In smo našli način. Pridruži se našim kampanjam, bodite na tekočem o našem delu in prispevajte. Družbene spremembe lahko dosežemo samo skupaj.

Na naši spletni strani lahko pristopite k različnim kampanjam Inštituta 8. marec, na področjih enakosti spolov, demokracije, človekovih pravic, politične participacije, reproduktivnih pravic, družbenih neenakostih in podobnih družbenih tem ter pristopite k prejemanju obvestil o našem delu. Pravno podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov nam daje privolitev posameznika po določbi točke (a) prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov

UPRAVLJALEC IN KONTAKT

Upravljavec zbirke osebnih podatkov:
Zavod Raziskovalni inštitut 8. marec,
Glinškova ploščad 9,
1000 Ljubljana,
e-naslov: [email protected].

V zvezi z vašimi pravicami ali vprašanji glede osebnih podatkov se lahko obrnete na [email protected].

UPORABNIKI OSEBNIH PODATKOV

Obdelovalci osebnih podatkov so lahko osebe, ki organizaciji nudijo običajne internetne, in komunikacijske in podatkovne storitve, kot so ponudnik spletne domene, ponudniki elektronske pošte ali ponudniki telekomunikacijskih storitev in druge osebe, ki organizacijam nudijo podporne storitve (npr. pravna služba) in pri izvajanju svoje funkcije s temi podatki nujno razpolagajo. Vaših osebnih podatkov sicer ne bomo posredovali v uporabo tretjim osebam, razen če bi od nas to zahteval zakon (kot npr. da v inšpekcijskem postopku nadzoru razkrijemo, komu je bilo poslano kakšno elektronsko sporočilo).

OBDOBJE HRAMBE PODATKOV

Vaše osebne podatke ime, priimek, elektronski naslov, telefonsko številko, Facebook ID, poštno številko za potrebe obveščanja o kampanjah Inštituta 8. marec in usmerjeno spletno, oglaševanje o kampanjah, za katere ste dali svoje soglasje, hranimo vse dokler se od tega, obveščanja ne odjavite ali nam sporočite, da tovrstnih obvestil ne želite več prejemati.

PIŠKOTKI

Spletna stran uporablja t.i. piškotke – to so majhne datoteke, ki se ob obisku spletne strani samodejno prenesejo (shranijo) na vašo napravo, s katero ste stran obiskali (npr. na vaš računalnik ali mobilni telefon). Ob vašem ponovnem obisku naše strani, vaša naprava piškotke posreduje nazaj naši spleti strani ali tretji osebi, ki piškotek prepozna. Na takšen način naša spletna stran prepozna vašo napravo, izhajajoč iz vašega prejšnjega obiska.

Obvezni piškotki: Spletna stran je zgrajeno z WordPressom, ki uporablja nekatere tehnične piškotke (wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_, wordpress_sec, PH_HPXY_CHECK). Ti piškotki so potrebni za delovanje spletne strani in jih v naših sistemih ni mogoče izklopiti. Obvezen piškotek uporabljamo tudi za shranitev vaše odločitve glede uporabe drugih piškotkov.

Izbirni piškotki: Da bi izvoljšali spletno stran in uporabniško izkušnjo na spletni strani, spletna stran uporablja Google Analytics, ki uporablja piškotke (_ga, _gid, _gat, _gtag). Piškotki shranjujejo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, vključno s številom prikazanih strani, od kod prihaja obiskovalec in številom obiskov. Če ta piškotke sprejmete, nam pomaga pri izboljšanju naše spletne strani.

Če ne želite uporabljati spletnih piškotkov, lahko v nastavitvah vašega brskalnika hrambo piškotkov zavrnite, onemogočite. Prav tako jih lahko iz vaše naprave preprosto zbrišete.

VAŠE PRAVICE

Če ne želite, da vas vodimo kot podpornika kampanj Inštituta 8. marec, nam lahko to kadarkoli sporočite na e-mail [email protected] in bomo vaše podatke izbrisali iz seznama podpornikov. V primeru vašega zahtevka po izbrisu iz seznama podpornikov kampanj bomo kopijo vašega pristopa hranili še pet let, nato pa jo v roku enega leta izbrisali. Hrambo kopije vašega pristopa h kampanjam utemeljujemo z »zakonitim interesom«, saj so v tem obdobju možni različni zahtevki s strani podpornikov o tem ali so bili zares podporniki ali ne in je kopija takšnega pristopa edini dokaz, da je oseba pristopila.

Privolitev lahko kadar koli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Za informacije o načinu varovanja osebnih podatkov se lahko obrnete na: Informacijski pooblaščenec (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: [email protected] telefon: 012309730, spletna stran: www.ip-rs.si).